BAFRA

Hasan Çakın Mtal’de Geleneksel Coşku

 
 1306
Hasan Çakın Mtal’de Geleneksel Coşku - Bafra'da Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), geleneksel Hıdırellez Şenliğini muhteşem bir programla kutladı. 
Bafra Haber

 |  - Bafra'da Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), geleneksel Hıdırellez Şenliğini muhteşem bir programla kutladı. 

Okulun "Kültür ve Medeniyet Kulübü" tarafından organize edilen etkinlik, katılımcılar arasında büyük ilgi gördü.

Programın açılışında söz alan okul yönetimi, protokol üyelerine, basın mensuplarına, öğretmenlere, öğrencilere ve diğer katılımcılara teşekkürlerini iletti. Özellikle, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen kulüp öğretmenleri ve öğrenciler övgüyle anıldı.

Programın akışında, Hıdırelleze özgü ritüeller ve gelenekler yaşatıldı. Hıdırellez Duasının ardından bereket narı kırma ve mani okuma gibi geleneksel etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikte Arda Özcan okul öğrencilerine konser verdi. Kına ile dövme taş kolye yapımı, bileklik yapımı, yumurta kırma, halat çekme ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Etkinliklerin yanında öğrencilere yemek ikramı yapıldı.

Programa, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, okul müdürleri ve daire amirleri katıldı.


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hasan Çakın Mtal’de Geleneksel Coşku içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 215946
11 Mayıs 2024
14:24
  • Yorum Id: 215946
  • 11 Mayıs 2024
  • 14:24

Milli duygularımızın gasbedildiği çalındığı yok sayıldığı şu günlerde bu okulun bu alandaki faaliyetleri bizlere umut olmuştur ...başta bu faaliyetlere müsade eden sevgili kaymakamımıza ilçe milli eğitim müdürümüze okul idaresi öğretmenlerimize ve oluşumda çok büyük payı alınteri olan sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyor teşekkürlerimizi sunuyorum adınız tarihe altın harflerle yazılacak......