Samsun’da Yılmaz Faktörü ve belediye başkanlığı kulisleri

Samsun da yilmaz faktoru ve belediye baskanligi kulisleri

Samsun’da yerel seçimler için dengeler değişti hesaplar altüst oldu. 

Bunun birinci nedeni Yusuf Ziya Yılmaz faktörü.

Yılmaz, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması hasebiyle Türkiye genelinde Cumhur İttifakının yerel seçimde, işbirliği için çalışacak heyetin içinde olan, Ak Partili üç isimden biri.

Hep söylerim Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönlünde ayrı bir yeri var. 

Bunun en önemli nedeni 2002 yılında iktidar olan Ak Parti, 2004 yılında Yusuf Ziya Yılmaz’ın adaylığı ile Samsun’u kazandı. 

Bu kazanımın bir başka önemi ise iktidar partisi 1980 sonrası Samsun'da ilk kez yerel seçim kazanmış oldu. Bununla birlikte Yılmaz’ın belediyeciliği ve girdiği her seçimden zaferle çıkması da Erdoğan’ın dikkatini çekerek, takdirini kazanmasına da katkı sağladı. 

Şehircilik kapsamında Yılmaz’ın eksileri ve artılarını teraziye koyacak olursak artıları daha ağır basar bunu tüm Samsun halkı da bilir.

Bugün geldiğimiz noktada Yılmaz’ın, AK Parti için hayati bir öneme sahip olan bu göreve gelmesinin altında ise Erdoğan’ın, Yılmaz’a olan bu takdiri yatıyor.

Samsun’u en kılcal damarlarına kadar bilen tanıyan bir isim olan Yılmaz, kendi şehrinde kimlerin aday gösterilmesini sağlayacak asıl soru bu.

Yılmaz’ın bu göreve geçici olarak geldiğini ve kongrede görev verilemeyeceğinden umutlu olan birçok ismin belediye başkanlığı hayali suya düşerken, başkanlık hayali olanlar ise Yılmaz’ın etrafında dönmeye başladı bile…

Ak Parti’nin strateji heyetine Samsun ile ilgili kapsamlı bir sunum yapan Yılmaz’ın aklındaki isimler ile ilgili çalışmalar yürütülüyor bile…

Dolayısıyla AK Parti’nin Özellikle Samsun adayları Yılmaz’ın süzgecinden geçecek.

Gelelim kulis bilgilerine…

Başkan Mustafa Demir’in rahatsızlığından ötürü tekrar aday olmayacağı konuşuluyor. 

Yılmaz’ın sağ kolu olan Turan Çakır ismi en çok Atakum ve Büyükşehir için geçiyor. 

Çarşamba Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Dündar da Büyükşehir için dillendirilen isimlerden.

KOSGEP Başkanlığı görevini geçtiğimiz günlerde devreden eski Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Büyükşehir için adı geçen isimlerden.

Atakum Belediye Meclis Üyesi Recep Kemal Certel de Atakum için adı geçenlerden.

Çarşamba, Canik ve Terme mevcut başkanlarla devam edileceği bilgileri gelmekte.

MHP Samsun’da bu dönem, Asarcık dışında Alaçam’dan vazgeçtiği, yerine Ladik’i istediği ve İlkadım için ise görüşmelerini sürdürdüğü gelen kulis bilgileri arasında yer alıyor.

Bafra’da ise Başkan Hamit Kılıç ile Valilik Özel Kalem Müdürü Ali Şimşek arasında bir seçim yapılacak gibi görünüyor. 

19 Mayıs’ta, üçüncü dönemini dolduracak olan Osman Topaloğlu ile devam edilmez ise yerine İrfan Şenocak ismi ön planda. 

Yakakent’te ise varlığı ile yokluğu bir olan Hüseyin Kıyma’nın yerine başka bir isim aranıyor.

Yeniden Refah Partisinden ise Suat Kılıç’ın Büyükşehir’e aday olacağı konuşuluyor. 

İyi Parti’den Erhan Usta’nın ise Büyükşehir için hazırlık yaptığı biliniyor.

Ve daha birçok isim çeşitli ilçe belediyeleri için nabız yoklamaya ve Ankara’da kapıları aşındırmaya devam ediyor. Ancak sizler için isimleri muhtemel olabilecek ve kulislerden sızan isimlere yer vermeye çalıştım.

Diğer ilçelerle ilgili henüz kayda değer bir bilgi söz konusu olmadığından bir şey yazmayı doğru bulmadım.

Gazetecilikte haberin o günkü güncelliği kavramından yola çıkacak olursak, bahse konu isimler bugünkü güncelliği açısından önemlidir.

Yarın ne olur bilemeyiz zira rahmetli Demirel’in de dediği gibi, siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. 

Kalın sağlıcakla…

Ümit Ceylan

11 Ekim 2023, BafraHaber.com

  • BafraHaber Yorum
  • Samsun’da Yılmaz Faktörü ve belediye başkanlığı kulisleri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 32
User defaultYorum Id: 192990
02 Kasım 2023
12:20
  • Yorum Id: 192990
  • 02 Kasım 2023
  • 12:20

Ben kemal babanın oğlu kemal.

User defaultYorum Id: 191547
12 Ekim 2023
23:29
  • Yorum Id: 191547
  • 12 Ekim 2023
  • 23:29

Ümit ceylan analizlerini baştan sona suzgecledim de samsun siyasetinden bi habersin yani biraz daha havayı koklaman lazim özellikle bafra da ali simsekle hamit kilic arasında bir seçim yapılacak demişsin ya işte orda senin analiz değil ısmarlama yazı yazdığın belli oldu.sen bence bu yazinla kendine yer arıyorsun.her yere yeşil ışık yakiyosun bu her zaman tutmaz. dersine biraz daha çalış. bu işler öyle olmuyor

Cevap
  • Yorum Id: 191930
  • 19 Ekim 2023
  • 09:21

@191864 senin "yalakalık" dediği şeye biz arkadaş sevgisi, dostluk, dayanışma ve kardeşlik diyoruz. senin "biyografi skandalı" dediğin şeye biz hakkın teslimi, adaletin sağlanması ve gerçeklerin ortaya konulması diyoruz. ama sen kıskanç ve iftiracı bir karaktere sahip olduğun için dostluk, kardeşlik, hakikat gibi fazilet ve erdemleri bilmezsin. senin için daha da kötü olan şey yakalandığın bu hastalıkların tedavisi de yok. ömrünü başarılı insanları kıskanmakla, onların arkasından konuşup karalamakla ve iftira atmakla geçireceksin. bu sebeple de mutsuz ve huzursuz bir hayat yaşayacaksın.

Cevap
  • Yorum Id: 191864
  • 18 Ekim 2023
  • 15:51

@191741 yoruma cevap yazan bilader sen ümit ceylan misin. eğer otosan altına adını yaz. kibir ve egonun nasıl tavan yaptigini millet görsün. insan kendini bu şekilde takdim etmesi bence rezillik bitikliktir. eğer ümit ceylan degilsen bunu yazan doktora gitsin. yalakalık ve biyografi skandalı tedavisi görsün.

Cevap
  • Yorum Id: 191741
  • 16 Ekim 2023
  • 12:58

Ümit ceylan türkiye'nin en kaliteli üniversitelerinden birinde gazetecilik okumuş ve yüksek lisans yapmıştır. yine ümit ceylan yerel ve ulusal ajans, gazete ve dergilerde muhabirlik, genel yayın yönetmenliği, koordinatörlük ve temsilcilik yapmıştır. yani gazetecilik mesleğinin en alt seviyesini de en üst seviyesini de görmüş, neredeyse tüm alanlarında çalışmıştır. mesleğindeki konumuna birileri gibi referansla, usulsüzlükle ve hak yiyerek değil tırnaklarıyla kazıya kazıya gelmiştir. eğer o senin attığın iftira gibi "ısmarlama" veya "siparişle" yazılar yazsaydı veya birilerinin borazanlığını yapsaydı emin ol şimdi senin gibi zihniyete sahip olanların arpalık olarak kullandığı bir kurumda bir odası ve masası olur salla başı al maaşı yapardı. ama ümitin bugün geçimini nasıl sağladığını bilenler iyi bilir bilmeyenlerde senin gibi oturduğu yerden karalama yapar. ayrıca gazetecilik alanında nitelikli bir eğitim alan, işi gereği karadeniz bölgesinde siyasi parti temsilcilerini, il ve ilçe başkanlarını, bürokratlarını iyi tanıyan, onlarla içli dışlı olan ve bu sebeple de kulislere hakim olan biri "siyasi havayı koklayamayacak" ama senin gibi ne karın ağrısı olduğu belli olmayan, yazılan yazıdan dolayı belli ki çıkarları zedelenen, kıskanç ve korkak biri siyasi havayı koklayacak öyle mi? son olarak senin gibi çok rahat bir şekilde iftira atmayı adet edinenler ümit gibi büyük kayaların ancak tozunu alırlar. sana tavsiyem zarar vermeye çalıştığın kayayı kayayı iyi tanı yoksa altında kalıp parçalanırsın.

Cevap
  • Yorum Id: 191605
  • 13 Ekim 2023
  • 21:03

Çok biliyorsan seni görelim yazıların ile

User defaultYorum Id: 191467
12 Ekim 2023
01:17
  • Yorum Id: 191467
  • 12 Ekim 2023
  • 01:17

Bu kişi yazı değil bir yerlere mektup yazmış. mustafa demir için yazmadigi methiye duzmedigi övgü kalmamıştı. şimdi onu bıraktı yuzuf ziya yılmaz'a methiye yapiyor. ayıp.

Cevap
  • Yorum Id: 191912
  • 18 Ekim 2023
  • 22:20

@191607 bırakın artık bu işleri. çakma yorumlari. yazarı eleştiren her yorumun altına sözde yazar arkadaşı koruyan öven yorumlar var. bu da çok komik ve sırıtıyor.

Cevap
  • Yorum Id: 191607
  • 13 Ekim 2023
  • 21:06

Okuduğunuzu anlıyamıyorsunuz herhalde

Daha Fazla Yorum